Tillgänglighetsanpassade kök

Flexibla kökslösningar som ökar självtilliten och ger större tillgänglighet för alla

Flexibla, tillgängliga och användarvänliga kök

Ett kök är ett av de rum vi använder oftast under en dag och det är viktigt att det är lätt att använda – även om du har nedsatt funktionsförmåga. Därför har vi utvecklat lösningar för tillgänglighetsanpassade kök som alla kan använda.

Köksöverskåp

Höjdjusterbara och rörliga lösningar som gör det lättare för användaren att nå innehållet i skåpet

Köksbord

Bord och bänkskivor som är monterade på ett stabilt och höjdjusterbart lyftsystem som ger bättre komfort

Disability friendly kitchen
Height adjustable kitchen cabinets

Köksöverskåp

När ett kök skapas för äldre eller personer med nedsatt fysisk funktionsförmåga krävs speciallösningar. Bland annat kan det vara nödvändigt att använda höj- och sänkbara överskåp i det tillgänglighetsanpassade köket för att underlätta för användaren att nå skåpets innehåll.

I vårt sortiment hittar du både överskåp som är höj- och sänkbara – antingen manuellt eller elektriskt – och överskåp som är höj- och sänkbara och kan skjutas ut från väggen för att komma närmare användaren. Det finns också en lösning där själva skåpen stannar på plats och endast hyllorna är höj- och sänkbara.

Köksbänkskivor och matbord

Det ställs ofta vissa krav på köksbordet när ett kök ska användas av personer med rörelsenedsättning. Därför har vi utvecklat en lösning där köksbänkskivan monteras på ett stabilt och höjdjusterbart lyftsystem. Det gör att exempelvis rullstolsanvändare kan justera bordet till den höjd de behöver för att sitta bekvämt vid bordet.

Lyftsystemen finns med antingen manuell eller elektrisk justering och det är också möjligt att välja stationära fästen där höjden justeras i intervaller om 42 mm. Denna lösning är lämplig i kök där du bara behöver justera höjden ibland, till exempel i seniorboenden där köket justeras när en ny boende flyttar in.

Height adjustable kitchen worktops

Elegant och högkvalitativ design

ROPOX kökslösningar kan ge den flexibilitet och tillgänglighet som personer med funktionsnedsättning behöver, men det betyder inte att du kompromissar med kökets utseende. Alla sofistikerade funktioner är dolda så att du kan få en vacker och elegant köksinredning.

Du hittar också en elegant, höj- och sänkbar bordsram till köksbordet där du kan välja vilken typ av bordsskiva som ska ligga ovanpå. På så sätt kan du se till att matbordet matchar resten av köksinredningen.

ROPOX kökslösningar har alla dessa egenskaper – och de är dessutom tillverkade i kvalitetsmaterial som passar i moderna hem.

Justerbara lösningar som passar individens behov

I vårt kökssortiment hittar du lösningar för överskåp, köksbänkskivor och matbord. Alla tekniska hjälpmedel har utvecklats särskilt för äldre och funktionsnedsatta.

Flexibilitet, tillgänglighet och användarvänlighet är några av de viktigaste ingredienserna i ett tillgänglighetsanpassat kök. Flexibiliteten säkerställer att köksprodukterna är justerbara för att passa den enskilda användarens behov. Tillgängligheten gör det möjligt för alla att använda köket och att det finns gott om benutrymme under köksbordet. Användarvänligheten gör det också enkelt att justera och använda de olika köksprodukterna.

Ropox Tillgänglighetsanpassade kök​ ger​

Oberoende

Kökslösningarna gör användarna mer självständiga och oberoende i köket tack vare justeringsmöjligheterna

Ökad tillgänglighet

Den justerbara höjden gör köket tillgängligt för både stående och sittande användare, och det är extra bra när barn hjälper till i köket

Individuella behov

Lösningarna är flexibla och gör det möjligt att skapa ett kök som passar individens särskilda behov

Snygg design

Lyftsystemen kan monteras på ett kök för att skapa tillgänglighetsanpassade kök som ser ut som ett vanligt kök

Privata & institutioner

Kökslösningarna är lämpliga för träningskök eller i privata hem, seniorboenden, skolor och institutioner

Ropox Kök film